20.01.2013

Poslovni objekti

Panel za izbor aktivnog preduzeća i poslovnog objekta je inicijalno postavljen uz levu ivicu ekrana, ali se je ispostavilo da je praktičnije da se nalazi uz desnu ivicu ekrana iz dva razloga:

  • Panel se brže zatvara ako su redovi ispod njega prazni. Veliki broj tabela ima mali broj kolona, pa je desna strana ekrana najčešće prazna.
  • Koncentracija komandi menija i toolbar-a je u levom gornjem delu ekrana gde se najčešće kreće strelica miša i nehotice se otvara panel poslovnih objekta kada on ometa rad.

Da bi se panel prebacio na desnu stranu potrebno je da se prvo ukine automatsko skrivanje panela (Autohide) klikom na iglicu u njegovom naslovu. Nakon toga, klikom miša na naslov panela, bez otpuštanja tastera miša povući prozor ka sredini ekrana gde će se pojaviti pokazivači za sve četiri strane ekrana (takođe i uz same ivice ekrana). Treba strelicu miša dovesti do pokazivača za desnu ivicu ekrana kada će se ona osenčiti i pokazati gde će prozor biti „zalepljen“. Otpustiti taster miša.

Po želji, može se vratiti automatsko skrivanje panela klikom na iglicu.


Docking panel


Za preduzeće samo s jednim objektom, ovaj panel može da se skloni s ekrana klikom na x dugme u njegovom naslovu. Po potrebi, kada se radi prenos podataka iz prethodne poslovne godine, kada je neophodno da bude selektovano preduzeće, panel se može vratiti iz menija
Prikaz > Poslovni objekti.

  
Postavljeno: 20.01.2013 - 11:23


Dodaj komentar

( za repliku na komentar kliknite na Reply link pored komentara )

 
Naslov komentara
 
Ime:
 
Email adresa:
ne skrivaj?
 
Web:
ne skrivaj?
 
Komentar:
 
captcha image

Molimo vas da unesete slova i cifre sa slike.